Här sitter August och Elna Persson

Östra Kattarpsvägen 1

“Det här paret sitter utanför sitt hus på Östra Kattarpsvägen 1 i Kvarnby by. Fotot har beredvilligt ställts till bloggens förfogande av de nuvarande invånarna. Huset stod klart 1896. Det var inte det första på platsen utan det lär inuti finnas bevarade väggar från ett tidigare bostadshus. Men mannen och kvinnan som sitter så fint framför vad som väl var deras bostad en gång, vem var de?” (Frågade jag för en tid sen här på bloggen.)

Jo det vet vi nu för besökaren Dan Persson skrev in till bloggen och berättade att paret på bilden är hans farmors föräldrar! Väldigt roligt att få veta lite om dem också!
Läs om vad Dan Persson skriver i bloggens avdelning Vem/Vad ser vi på bilden?

Och du som läser detta har kanske själv ett foto från det gamla Husie vilket du vill veta mer om? Skicka in det till Kort från Kvarnby: anna-mi.wendel(@)telia.com

P.S. Nu kom det ännu en fin kommentar som berättar om personerna på fotot:

“Hej! Jag som skriver är släkt med ovan. August hade 4 syskon varav den ena brodern Karl Albert född 18 augusti 1876 och är min anfader. Min son som också heter August Persson bor även han i Husie församling. Jag hittade denna sidan för jag försöker reda ut hur det såg ut i Kvarnby och om något av husen fanns kvar. Karl Albert och den andra brodern Hans flyttade båda till Oxie och bytte efternamn till Thulin.August och Elna bodde 1890 på Kvarnby no 15 ,Prestgård.enligt Riksarkivet.1900 står det endast Kvarnbyby men 1910 står det Qvarnby no 10. August står nämnd som Kritbruksarbetare. Jag har släktforskning bakåt till åtminstone 1775.
Vänligen Monika Nilsson”

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s