Östra Kattarpsvägen 1

Östra Kattarpsvägen 1

Östra Kattarpsvägen 1 i Kvarnby by. Fotot har beredvilligt ställts till bloggens förfogande av de nuvarande invånarna. Det här huset stod klart 1896. Det var inte det första på platsen utan det lär inuti finnas bevarade väggar från ett tidigare bostadshus. Men mannen och kvinnan som sitter så fint framför vad som väl var deras bostad en gång, vem var de? När kan bilden vara tagen? Finns det mer att berätta om bilden? Vet du något så hör av dig? Klicka på fotot för förstoring!

Svar har inkommit, se kommentarerna nedan! Stort tack, jättekul! Och du som läser detta har kanske själv ett foto du vill veta mer om? Skicka in det till Kort från Kvarnby: anna-mi.wendel(@)telia.com

3 Responses to Östra Kattarpsvägen 1

 1. Dan Persson says:

  Hej! 2019-12-23
  Jag satt just och läste om Kvarnbys historia i bloggen “Kort från Kvarnby”.
  Jag vet vem personerna är på ovanstående bild. Det är mina släktingar, dvs. min farmors föräldrar August och Elna Persson. Troligtvis bodde de i huset efter att de gift sig 1884, eller kanske från det som det står i bildtexten att huset byggdes år 1896. De bodde kvar i huset så länge deras liv varade, till år 1937 och 1948.
  Min Farmor hette Hilda och hon lär ha växt upp i Kvarnby och bott kvar där tills hon gifte sig med min Farfar Per Edvard år 1908.

 2. Monika Nilsson says:

  Hej! Jag som skriver är släkt med ovan. August hade 4 syskon varav den ena brodern Karl Albert född 18 augusti 1876 och är min anfader. Min son som också heter August Persson bor även han i Husie församling. Jag hittade denna sidan för jag försöker reda ut hur det såg ut i Kvarnby och om något av husen fanns kvar. Karl Albert och den andra brodern Hans flyttade båda till Oxie och bytte efternamn till Thulin.August och Elna bodde 1890 på Kvarnby no 15 ,Prestgård.enligt Riksarkivet.1900 står det endast Kvarnbyby men 1910 står det Qvarnby no 10. August står nämnd som Kritbruksarbetare. Jag har släktforskning bakåt till åtminstone 1775. Vänligen Monika Nilsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s