Svampflukt i Gyllins trädgård

Man behöver inte gå långt, om man bor i Kvarnby, för att hitta märkliga livsformer. Här tre svampar som växer på tre trädstammar vid den långa syrenallen i Gyllins trädgård. I nedan ordning: Gullkrös, Judasöra och en mussling av något slag. Judasöronen var vid fotograferingen häromdagen stenhårda och gullkrös pytteliten och även synlig i några ännu mindre och röda exemplar vilket syns på bilden. De här fenomenen beror på torr väderlek. Klicka på fotona för förstoring.
Gullkrös (Tremella mesenterica)
Judasöra (Auricularia auricula-judae)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s