Har du ätit Tvåkilosbrödet?

Här står Bernt Eriksson, bagare i Malmö bredvid ett ställ wienerbröd. Bilden är tagen på 80-talet. Idag minns Bernt tillbaka på ett långt yrkesliv i brödets tjänst. Och det på Kvarnby Bageriet! Har du varit i kontakt med det bageriet själv? Minns du Tvåkilosbrödet? Det gick att köpa på marknader runt om i Skåne och på Tempo i Landskrona! Eller Kvarnbylimpan?
Möt bagaren som bakade bröden och som minns hur det var förr i Husie, Malmö: Läs intervjun med Bernt här i bloggens avdelning om det gamla Kvarnby.
Det är någonting att sätta tänderna i! 🙂

This entry was posted in Mat and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Har du ätit Tvåkilosbrödet?

 1. Matts says:

  Ja du….Kvarnby bageriet…vilka minnen du lockar fram.
  Som gammal husieskolelev så har man varit ett otal gånger inne på bageriet i sin ungdom. Man gick alltid in och handlade nybakade frallor på lördagsmorgonen (uppväxt på Trollängen). En annan populär grej bland oss barn var att köpa en påse med rulltårtskanter.

  Hejåhå…..
  Matts

 2. Lars G says:

  Var Kvarnby-bagarn´ och Hallstorps-bagarn´samma ställe?

  / Lars

  • wendel says:

   Det var det inte. Hallstorpsbagaren började i det huset vid klågerupsvägen som idag inhyser en pizzeria. Har för mig bageriet höll till i källaren, men får gräva bland papperna. Någon annan som vet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s