Och den 2 september cyklade jag till Lund öster om motorvägen

Jag cyklar sedan juni från Kvarnby till jobbet i Lund två gånger i veckan. Har hittills gjort det via följande väg: Tillysborgsvägen/Tullstorpsvägen norrut fram till korsningen med Fårabäcksvägen. Där tar jag vänster och cyklar på fram till anslutande liten cykelled som tar en vidare norrut under väg 11 och upp till Starrvägen, där vänster fram till Gamla Segevägen som åt höger tar en ända bort till Arlöv där man tar till höger på Lundavägen vars cykelbana funkar fint fram till cyklisten dumpas i S:t Lars området i södra Lund. Trampandet tar mig oftast en timme och tio minuter från dörr till dörr.

Jag har noterat att jag cyklar i ett u när jag viker av Starrvägen-Gamla Segevägen-Lundavägen och det har gjort mig nyfiken om det går att hålla en mer nordostlig färdriktning hela etappen ända från början. Tullstorpsvägen ingick förr som en del av gamla vägen mellan Trelleborg och Lund så det verkade vara rätt tänkt, men skulle det gå att cykla på landsvägarna idag? Och skulle jag hitta långt där ute bland betfälten?

I morse trampade jag rakt fram genom korset med Fårabäcksvägen, tog av andra vägen på höger sida vilken i en vackert svängd bro med betagande utsikt tar en över Yttre Ringvägen, på andra sidan fortsatte jag norrut på Mor Marnas väg och nu började en odyssé genom små fina byar och pastoral idyll. Först Sunnanå söder om Sege å. Därefter Nordanå, Kyrkobyn, Tottarp, Lilla Uppåkra och slutligen Stora Uppåkra. Bilden är från strax norr om Nordanå med Görslövs kyrka i fonden.

Jag hade gjort en fuskkarta för att veta vad jag skulle satsa på när landsvägen förgrenade sig, så jag blev glatt överraskad av sådana här skyltar. Den här vinkade mig vidare vid Tottarp. Som synes är trafiken ringa.

Och här har jag inte så mycket kvar, befinner mig i höjd med Lilla Uppåkra. Uppe vid Stora Uppåkra var det till att svänga vänster och rulla ner under motorvägen och ta höger på vanliga cykelleden. Det var en vindstilla solig och fin dag att cykla på både dit och hem igen. Jag tog det lugnt och stannade och fotograferade och klockade dagens båda cykelturer till 1 timme och 3 minuter. Bara 7 minuter kortare än vad den andra cykelleden tar? Kändes som en ännu kortare väg egentligen. Nu stannade jag ju också några gånger för att fotografera. Men utan att stanna för att plåta kan jag å andra sidan antagligen hamna i värre vindsituationer här ute än vad den västligare grannvägen kan åstadkomma. Så det stannar kanske vid en tiondel kortare resväg ändå. Fast just nu tycker jag dagens valda rutt är tio gånger vackrare! Man ser hur långt som helst österut i det öppna kuperade fagra landskapet också vilket måste upplevas! Ut och cykla!

This entry was posted in Om konsten att cykla. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s