Vill du dela huvud med mig?

Ska vi ses på Konsthallen i Malmö? Jag tar huvudet och du tar en kniv och två plastpåsar. Så tar vi hälften var och var en går nöjd hem till sig. Och vår akt har hållit sig i paritet med de sedvanliga installationerna och performanceutförandena jag sett där. Vi har då uppfört: Från ett helt till två halva vitkålshuvud.
För vad ska en person med ett jättehuvud till? De hinner alltid mögla eller bli brunäckliga i kylskåpet innan jag gjort av med något större stycke. Hur gör du? Går de att frysa in? Ska de strimlas upp redan från början (TIPS: gör det med osthyveln) och läggas i olja, håller de bättre då?
Jag vill gärna äta närodlat och att på vintern byta ut tomat och gurka mot råriven morot och vitkål i exempelvis balsamvinäger som sallad verkar ju jättebra. Men hur får man vitkålen att inte ta slut förrän den tar slut?
Alla tips emottages tacksamt! Svar till Kål i år.

This entry was posted in Mat and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s