Så göra radion en torsdagsafton

När det är sändningsfel i Sveriges Radios Program 2 så träder automatiskt Vivaldi in och De fyra årstiderna spelas upp. Antagligen på grund av anledningen så låter årstiderna då alltid hysteriskt glada, som för att täcka över malicen. Likt en kypare som försöker dölja fläckar på duken, skinn på såsen och att inte ens hälften av rätterna på menyn finns i verkligheten.
Räcker inte det här verket till för att teknikerna ska ha fått ordning på utsändningen -som ikväll när avbrottet nog varade en timme – träder Hugo Alfvéns Midsommarvaka in. Då är det tydligen dags att lugna de otåliga lyssnarna och få oss att betänka att det finns värre problem. När inte det räcker tar man till med storsläggan: Beethovens Månskenssonaten.
Ikväll behövdes en fjärde nervpil fyras av och det har jag inte varit med om förr: en sorts spanskinspirerad programmusik tog över och lät som en lallande dåre. Men den tar radion nog bara till när de fullständigt förlorat hoppet om att få ordning på tekniken.
Nu är det ordinarie sändningsutbudet tillbaka och det vete fasiken om det blev så mycket bättre, just nu babblas det mest…

This entry was posted in Kultur. Bookmark the permalink.

2 Responses to Så göra radion en torsdagsafton

  1. Joachim says:

    Hörde vi inte Grieg också eller minns jag fel? Det mest irriterande var väl rösten som var tjugonde sekund upplyste oss om att det var sändningsfel. Trots det missade jag övergången till det riktiga programmet tills jag hörde Marianne Söderberg (är det väl?) som talade om för oss radiolyssnare att vi missat första delen av programmet med en röst som lät som att vi får skylla oss själva.

    • wendel says:

      Grieg, hm, var det något där mellan Månskenssonaten och yttersta utposten som jag förträngt? eller kom den sist? Vi får facit nästa gång det blir tekniska problem. För det är samma “låtar” vaje gång. Som när en kunglighet dör i det här landet, det är också standardrepertoar. Vissa fakta blir absurda om man tänker för länge på dem. Kanske alla, när jag tänker efter. Nu är det Chopin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s