Lösa hundar 2

Tekniska nämnden i Malmö bestämde i veckan att inget kopplingstvång ska råda för hundar i staden. Gatukontoret har velat ha det, men politikerna i förstnämnda nämnd bestämde njet. Jag förstår inte vad en teknisk nämnd har med saken att göra? Den senare menar att den nuvarande ordningsstadgan räcker. I den sägs det att att kommunens hundägare måste ha sina hundar kopplade i stadens centrala delar och rekreationsområdena i Bulltofta och Husie mosse.

Det sistnämnda är skrattretande. Jag har inte vågat gå till Husie mosse på flera år på grund av lösspringande hundar. Eller Gyllins trädgård. Båda naturplatserna har varit favoritplatser att vandra i med hunden tidigare. Men risken för hundöverfall verkar vara som störst där och jag orkar bara inte utsätta mig för mer av den varan. Det är illa nog som det är.

This entry was posted in Lösa hundar, Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s