Slutord mjölkdebatten

I Skåne är Arla den rälige svensken, men i Dalarna beskylls mejerijätten för att vara en ful dansk!

Fick ett tips att kolla Dalarnas Tidningar med anledning av mjölkdebatten. De har en likadan där med anledning av att Arla gått in och puttat ut den regionala leverantören däruppe. Skillnaden när man läser inläggen på Dalarnas Tidningars webbtidning är att de är sakligare, handlar mer om jobb och pengar än den pajkastning kommentatorerna sysslat med på de skånska nättidningarnas läsarforum där det mest verkat ha handlat om att försvara Skåne mot svenska övergrepp = läs Arla. Fast okey, däruppe verkar de vara lite rädda för dansken och lyfter gärna fram att det finns ett sådant hotfullt  intresse i Arla… Kolla själv på www.dt.se och sök på exempelvis Arla.

Jag tycker det är synd att det som kunde varit en seriös debatt om regional mångfald och arbetstillfällen sjunkit ner till en sentimental smet där till exempel båda mejerierna kör mycket snarlika känslosamma helsidesannonser. Det är bara det att där Arla petar in begreppet svensk varhelst det går i annonstexten gör Skånemejerier likadant med ordet skånsk.

This entry was posted in Mat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s