Quizen i onsdags 18 mars 2009

Team Stella vann och Brian var quizmaster. Behöver inte sägas mer, eller hur? (Läs gärna Spitfires förhandstips om hur de tänkte sig det skulle gå, hä-hä.) Vi är så gott som färdiga för årets final! Det var en omväxlande och skarp tävling med typiska Brian-frågor. Eftersom det var dagen efter S:t Patricks Day handlade många frågor om Irland, vi tog väl de flesta fast att Irland hade så få som tre whiskydestillerier trodde vi inte. Men vi gissade rätt på att en vegetarian kan ha betänkligheter över att dricka Guinness eftersom det finns ett fiskbaserat kollagen i drycken för att få den klar. Vi klarade bara en av två tennisspelare som fyra gånger förlorat en singelfinalmatch i tennis i Wimbledon-spelen: Jimmy Connors. Minns inte vad Brian sa den andre hette. Och sedan var det en massa frågor om vilka skådisar som var irländare eller inte, puh.

Att turisterna enligt gammal tradition kysser stenen på slottet Blarney det kunde vi. Men den som läst Frank Herberts science-fiction, tror det var Vita pesten,  om en man som bland annat minns sin irländska barndom och vad de ungarna brukade hitta på då, skulle aldrig få för sig kyssa den stenen precis… Det sistnämnda leder osökt över till ytterligare en fråga som vi kunde svaret på: titeln på en viss Frank Zappa-låt: Do not eat yellow snow. 🙂

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s