Vems ärende går anhängarna?

I går när jag handlade på Coop var en inplastad A4 fastsatt på insidan av kuren för kundkorgar. Stora bokstäver uppmanade till bojkott av Coop på grund av Arla-mjölken. Välj Ica och Skånemejerier, löd uppmaningen. Tidigare i veckan fick jag ett kedjebrev som uppmanade mig skriva på en namninsamling till stöd för Skånemejerier. Argumenten på båda ställen, inklusive i väldigt hög grad vad som skrivs av dem som gör webbkommentarer på Sydsvenskans och Skånskans nättidningar, lyder att det handlar om att rädda skånska jobb, handla närproducerad mjölk och värna om miljön.

Problemet är bara att de ovannämnda handskas vårdlöst med fakta, om de ens tar reda på vad som gäller. Läser man Arlas och Coops brev till min blogg framträder en långt mer nyanserad syn på jobb, klimat och närproducerat än vad anhängarna till Skånemjerier vill medge. Jag undrar, ärligt talat, vem som egentligen ligger bakom kedjebrev och klisterlappar?

Nu har jag skrivit till Skånemejerier och bett dem berätta hur de värnar om miljön och närproducerad mjölk. Det sistnämnda särskilt med tanke på att de samarbetar med ett mejeri i Gävle…

This entry was posted in Mat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s