Andra veckan med nya Sydsvenskan

Layouten är fortsatt bänglig och oharmonisk på sina håll och hyllningarna till sig själva fortsätter samt den till förakt gränsande envisheten med att inte bry sig om läsarna i fallet Blondie, men för att för omväxlings skull vara lite snäll så var det ett välmatat måndagsnummer. Och i går hade både featurechefen och söndagsbilagan klätt på sig; form och bildmaterial var fräscht och det fanns mer att läsa. Dagens recept är i all sin anspråkslöshet en riktig liten pärla, något som jag saknat från andra tidningar, kul att Sydsvenskan hänger med här.

Det största problemet med Sydsvenskan är väl grundinställningen till läsarna, ibland känner man sig idiotförklarad, ibland finns det tydligen hopp med mig eftersom tidningen lägger an en sådan didaktisk nit, men sällan blir jag utmanad…

This entry was posted in Journalistik och massmedia and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s