Coop gav klart besked direkt!

Jag skrev till Coop (och Arla, hoppas de också svarar för då lägger jag ut även det svaret här) i går 1 mars och idag kom ett intressant svar:

“Hej Anna-Mi

Tack för ditt brev. Vi har valt Arla som huvudleverantör till Coop för att Arla har det största och bredaste sortimentet och det största utbudet av ekologiska varor, samt en bra produktutveckling. Att kunna erbjuda våra kunder ett brett sortiment av ekologiska varor är viktigt för oss. Våra kunder efterfrågar det generellt. Det kan vi se också genom att den ekologiska försäljningen ökar för alla på marknaden och leverantörer produktutvecklar. Det är glädjande ur ett helhetsperspektiv. Sverige har många duktiga mjölkbönder och hur det påverkar dem återstår att se.

Arla kommer att stå för ett grundsortiment i mejerihyllan. Vi kommer på respektive ort och marknad att möta kunderna önskemål och komplettera med lokala och regionala leverantörer. Det vi kan lova redan nu är att där det finns Landskapsmjölk idag där kommer den att finnas kvar. Beroende på vilka leverantörer butikerna haft tidigare så blir förändringarna större eller mindre. Vi kommer att vara flexibla för att tillfredsställa kundernas önskemål på bästa sätt.

Transporterna är en viktig fråga både för Coop och Arla och vi ser över hur vi ska minska transporternas miljöpåverkan. I vissa fall blir det längre transporter från mejerier till butiker. Men den delen av transporterna står bara för en del av produkternas totala miljöpåverkan. Det är också viktigt att titta på hur transporterna från bönderna till mejeriet ser ut och framförallt hur varan produceras. Produktionen, det vill säga jordbruket, står för produkternas största påverkan. I ekologiskt jordbruk används inte handelsgödsel vilket gör det mer energieffektivt.
Med vänliga hälsningar
Coop Kundkontakt”

This entry was posted in Mat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s