En bild över gamla och nya religioner

40085016500_ba15e640d0_z.jpg

Santiago de Compostela, katedralen, en mässa och två olika tillbedjanden. Eller hur? Officianterna läser, svänger rökelsekaren och utövar katolicismens riter i den kristne gudens namn. Mannen i rött höjer sina händer och lovprisar. Vad gör delar av församlingen? Jo höjer sina mobiltelefoner och fotograferar -för att tillförsäkra sig lycka, mening med sina liv och evighetens odödlighet. Eller hur…

Bilden tagen härom veckan av min gode vän Joachim Krumlinde som är nyss hemkommen efter vandring längs pilgrimsleden. Fler bilder från den och framförallt: bilder från vandringsleder i Skåne där blommor och svampar står i fokus finner du på hans jättefina blogg Från Sandbys horisont.

This entry was posted in Bilder, Religion och politik. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s