Dagens skörd från naturen

koslapp.jpg

Här kommer kvigorna för att under förskolebarnens överinseende släppas ut i den stora hagen i Bulltoftaparken. Det årliga evenemanget hände idag och de sex stora vita djuren klev, lunkade och småsprang bara lite och väldigt lugnt när de väl kommit ut ur traktorsläpet. Och det är väl ett bra tecken: De har alltså inte saknat rörelsefrihet under vintern!? För om “kosläppet” visar galet krumbuktande kor kan man ju undra hur det haft det sen de släpptes ut sist…

blomlöst.JPG

Här brukar jag plåta blåsippor om våren, i år missade jag dock att titta efter under förra månaden då de brukar slå ut på Kvarnbys enda ställe för Anemone hepatica: vid östra brofästet för cykelstigen mot Torup vid bron över Yttre Ringvägen. Men jag undrar om det har funnits några blåsippor här i år? Det ser väldigt kalt ut när jag kollade idag plus dessa hålor som inte funnits här tidigare eller är det gryt…

gransångare.JPG

Raskt över till något trevligare: en gransångare vid cykelstigen underhöll med sitt envetna “tjötande” när jag gick förbi i dagens högsommarvärme. Tack och lov för fåglarna!

This entry was posted in Fåglar, Miljö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s