Fågeltider både här och där

svarthatta.JPG

I min trädgård i Kvarnby smaskar småfåglarna just nu på vad de hittar av bär och annat på träd och buskar, här en svarthätta i fläderträdet, jag fotograferade honom genom ett fönster och det blev en bra bild, tycker jag! 🙂

Ovanför huvudet på mig drar tranorna fram i högljudda majestätiska V. Det är flyttider! Det betyder också att det snart är lovlig tid att vandra på strandängarna i södra Lommabukten igen; skyddsperioden för att ge fåglarna möjlighet att häcka i lugn och ro, etc, är över från den 1 oktober vid detta naturreservat som kallas Tågarps hed och som ligger i Burlöv.

 

lommabukten.JPG

I fonden Malmö med Turning Torso och Spillepengens avfallsanläggning. Korna befinner sig på strandängarna i Burlövs kommun. Så här beskriver kommunen området på sin hemsida: “Strandängarna har en intressant natur- och kulturhistoria då de betats sedan bronsåldern. Betet, tillsammans med de regelbundna översvämningarna av salt havsvatten, har gjort att det över århundradena har utvecklats en speciell saltängsvegetation med en mångfald, varav den del ovanliga, växter och insekter.” Och nu går detta alltså att närmare undersöka fram till den 15 mars då beträdnadsförbudet träder i kraft igen. Jag cyklade förbi i söndags och tog de här två senare bilderna då. Nedan sparvhök hoppas jag få se mer av nästa gång jag trampar dit på utmärkta cykelvägar!

lommabukten_1.JPG

This entry was posted in Fåglar, Miljö, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s