Katrinetorp en pärla i södra Malmö

 

Själva Katrinetorps huvudbyggnad är en sak, som det ibland är möjligt få besöka inuti, eller trädgårdscaféet vars smaskiga utbud av mat och kakor alltid är gott. Ibland finns här utställningar i den byggnad som även inhyser en butik fylld med vackra böcker och lite märkvärdiga prylar som ett getmjölksshampo i kub för egentligen massor av pengar, men som av någon outgrundlig anledning kändes viktig inhandla sist jag var på Katrinetorp. Jag har använt det en gång och håret kändes som på ett får…

Nåväl, jag får skylla mig själv. Men Katrinetorp är framförallt ett landeri, läs  här vad det betyder när det gäller Katrinetorp (ett av Sveriges bäst bevarade i sitt slag) så gå rakt igenom entréområdets fastigheter och ut i odlingarna och parkanläggningen som verkar växa för varje år, se mina bilder. Kommer du på cykel kan du därefter trampa några hundra meter rakt österut och komma till nyanlagda våtmarker för fågellivet. Och sen fortsätta på spännande cykelbanor längs Malmös sydsida så långt du giter eller är hemma.

This entry was posted in Fåglar, Malmö, Miljö, Om konsten att cykla and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s