Här stod i evighet en brevlåda…

brevlådanklågerupsvägen405

…men nu är det bara den lilla gula stolpen kvar. Platsen är längs med muren vid Klågerupsvägen, bredvid cykelhandlaren. Lådan försvann häromdagen. Och det slår mig att låda efter låda smugits bort härute i Husie. Närmaste nu är en modern postlåda neråt Virentofta nära Videdalsvägen. När jag flyttade till Kvarnby för hundra år sen fanns det även två postkontor i omgivningarna. Det sägs att posthandeln bara ökar, men distributionen ska ske med hjälp av annan företagsamhet och posta brev är tydligen helt ute.

Jag saknar i varje fall den bortforslade brevlådan. Så många brev med de mest skiftande innehåll har åtminstone jag postat här. Det har känts angeläget att lägga försändelserna i just “lådan här hemma”. Tömningstiderna blev förstås sämre och sämre, men trist att inte se brevlådan alls längre.

This entry was posted in Konsumtionssamhället. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s