Husie mosse en riktig pärla

Husiemosse_10

Två gråhakedoppingar var bland fåglarna som underhöll mig under vandringen runt mossen idag. Jag såg själv inte den mindre hackspetten som huserar vid södra änden, men väl grönsiskeflocken vid norra. Svanparet verkar återigen ha flyttat till ny häckningsplats medan jag undrar om pungmesen ska göra ett nytt försök bygga bo vid kungsfiskarens holme att locka hona med. Fjolårets försök lockade ingen vad jag förstod.

Kabbelekan blommar fint nu och plötsligt hördes ett “kvack” också! Det händer mycket vid mossen att hålla koll på! Och jag är tacksam för de hundägare som håller sina djur kopplade…

Husiemosse_6

This entry was posted in Fåglar, Malmö, Miljö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s