Blåsippor,viggpar, sidenticka och lilla videungen

husiemosse28mars_4

Så blommar till slut den 28 mars blåsippan även i Kvarnby, vid det enda stället här hos oss, och var det är och om du vill jämföra blomningsdatumen för de senaste åren kan du kolla här, fjolårets notering var 22 mars, men sippan är tidig i år också i jämförelse med tidigare år.

husiemosse28mars_3

Vid Husie mosse är det gott om olika sorters sjöfågel: ovan ett viggpar, till exempel. Nedan ser vi prov på vad man också kan finna där: sidenticka.

husiemosse28mars

husiemosse_3

Det går fort när väl starten gått i naturen, men även om sommartid slogs på den här helgen så är det dock ett tag kvar innan det blir någon sommarvärme. Det finns en rörelse på Facebook som vill avskaffa sommartid, jag såg detta först i fjol och kanske kan de med tiden få fler med sig. Jag hoppas sommartid kan avskaffas, jag har aldrig vant mig utan tycker det är ett jäkla ofog mixtra med de biologiska klockorna hos folk och fä. Det kommer nog dock att ta längre tid att bli av med sommartid än att vi relativt snart ändå ska kunna gå utan strumpor och skor nu när blåsippan som i visan ute i backarna står.

This entry was posted in Fåglar and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s