Snödroppar och vintergäck avprickade!

DSCN1576 IMG_1123

Snödropparna har synts länge, samlingen på bilden till vänster fotograferade jag vid stenmuren runt Södra Sallerups kyrka den 31 januari. Och i år kom vintergäcken därefter, exemplaret till höger träffade jag på i Kvarnby by dagen efter den 1 februari. Då gäller nästa vårblomningshändelse tussilago och blåsippa. Sen kan man kolla statistiken, som  jag för de här environgerna fört sen 2008, för att se hur 2015 sköter sig. Än så länge kan man dock föra till handlingarna att åtminstone ett fruktträd vid SUS i Malmö redan slagit ut, bilden från 22 januari:

IMG_1120

This entry was posted in Miljö and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s