Husie mosse från en ny vinkel, eller hur?

Från det här hållet har jag aldrig sett ut över Husie mosse förut, men förra söndagen gjorde jag det. Då travade jag från mossen rakt österut upp till Kvarnby by för vidare promenad till Östra Kattarp och en ny spaning efter en rovfågel jag sett där tidigare som kan vara en brunglada, spännande!
Det gick bra att gå längs åkerkanten, annars är det väldigt sumpigt i hela området nu. Det fanns en anledning till att man på bronsåldern gick på ömse sidor om den djupt liggande mossen på väg till UPPÅKRA. Och också anlade riktiga vägar.
Bakom Husie kyrka syns Vita Höja vilket jag har förstått är det högst belägna bostadsområdet i Malmö och det verkar det ju vara.

DSCN1580

This entry was posted in Söndagspromenad and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s