Har du koll på Husie mosses Big Three?

DSCN1508

Här är strömstaren, den fina, som huserar i Husie mosse vid det porlande utflödet i norra änden. En raritet som lockar fågelskådare. Och i mossens andra ände, i udden längst ner i söder återfinns kungsfiskaren. Den såg jag inte idag, har bara sett honom en gång i våras innan han antagligen drog norrut till sommarvistet, här nere tillbringar han vintern. Däremot fick jag idag också äntligen se stjärtmesar som verkar ha invaderat Malmö efter alla rapporter och bilder på dessa gulliga små ullklumpar med långa stjärtar, därav namnet:

DSCN1482

Jaja, inte mycket till fågelbild, men försök själv då! Och jag är väldigt nöjd med att äntligen få ha sett två av tre av Husie mosses just nu Big Three. Stjärtmesen är väl den som är utbytbar i samlingen mot en och annan rovfågel som också kan hålla till vid denna spännande naturplätt i Malmö. Nästa bild blev bättre, på svanparet det trogna. Jag är inte så road av ständiga närbilder på fåglar med bortskuren omgivning utan vill gärna se fåglarna i sin miljö, se hur fint de smälter in, men okey den här bilden är kanske lite överdriven?

DSCN1486

This entry was posted in Fåglar. Bookmark the permalink.

1 Response to Har du koll på Husie mosses Big Three?

  1. Eva Hall says:

    Då var vi på mossen samma dag. Fantastiskt väder. Vi träffade ett par som också sett kungsfiskaren. Nästa gång ska jag ta med mig både kikare och fågelbok. Vi såg en hel flock björktrastar och de är kanske inte bland Big Three, men kanske 3½. God fortsättning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s