Tre bilder från Malmö

Malmö är mycket, en mångfacetterad och självlysande betrova och här kommer tre något perifera nerslag från denna stad i månaden maj.

DSCN1013

Gravstenens översta namn betecknar den kvinna som är mer känd som Marie David, älskarinna till August Strindbergs hustru Siri von Essen. Hon slutade sina dagar som nunna i den katolska kongregationen Elisabethsystrarna i Malmö. Gravstenen står på de sistnämndas gemensamma gravplats i Pauli mellersta kyrkogård. Jag blev förevisad den av Jeannette Rosengren på en av hennes kyrkogårdsvandringar. Guiden har även skrivit praktverket I de dödas vilorum.

P.S. Tredje namnet uppifrån på nunnornas gravsten har vad jag fått mig omtalat fångats upp av annan förbipasserande som döpt sitt musikband till det:  www.cosmasiakraft.se

DSCN1022

I Bulltoftaparken är de sex kvigorna utsläppta igen för året. Jag undrar om det är samma som i fjol? Tror det inte, de har väl blivit kor sen sist? Tänk om det just här kunde få gå kor med kalvar som inte skiljdes från sina mammor vid födseln utan fick vara hos de sistnämnda och dricka den mjölk som är deras? Det skulle vara fint att se som en tankeställare till var kommer vår mat ifrån och på vems villkor? Jamenar några kalvar kan väl få ha ett “naturligt” liv, det skulle väl samhället ha råd med?

DSCN1010

Husie mosse som gått från förhistorisk våtmark-dränerad åkermark-anlagd våtmark med rikt fågelliv. Men rapsen tar all uppmärksamhet eller hur? Ett helt fantastiskt rapsblomningsår i år. Jag väntar bara på att backsvalorna ska anlända till åkerfälten i bakgrunden så har nog alla fåglar som brukar husera runt mossen anlänt, från brun kärrhök till näktergal.

 

This entry was posted in Bilder, Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s