“Kvarnbys lycka är dess jord”

Om Kvarnby by på 1700-talet och hundra år framåt har släktforskare Eva Hall från Husie forskat. Hennes redogörelse är ett stycke omistlig lokalhistoria bloggen är väldigt stolt över att få presentera. Läs om byn före och efter enskiftet, vem bodde var och vad bestod denna jord av som sockenprästen så målande beskrev 1828?
Här kan du ladda ner pdf:en

evahall

Eva Hall står på bilden (som jag tog vid en trevlig cykeltur vi gjorde nyligen) vid sina egna anfäders tomt i Kvarnby by, huset vi ser är från senare tid, närmare bestämt från 1896. Den nuvarande ägaren kom ut till oss och hade vänligheten att ställa till bloggens förfogande ett fotografi över det första ägarparet vilket du ser här nedan:

Östra Kattarpsvägen 1

Mer om den bilden kan du läsa på bloggens nya avdelning “Vem är det på bilden”

Välkommen du också med dina berättelser och bilder!

This entry was posted in Bilder and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s