Försåtlig smarthet

gyllinsaug

Sådär såg det inte riktigt ut, i Gyllins trädgård förra veckan. Men det påstår min smarta mobilkamera som man även kan ringa med. 🙂 Visst, det var åska i luften, ängen var sanslöst gul och rallarrosorna i fonden syntes tydligt. Men jag såg ju inte motivet såhär suddigt och surrealistiskt med de röda prickarna i blomhavet, etc. Bilden har gjort verkligheten intressantare så frågan är om det är en fälla eller tillgång att använda telefonen som kamera?

Mobilen är rolig att använda så även om jag har min “riktiga” kamera med mig på promenaderna blir det lätt Ajfånen jag plåtar med. Men den här bilden säger ju allt om vilka tekniska bedrövligheter som då kan bli fallet. Samtidigt som jag tycker bilden blivit helläcker! Fast jag vill ju såklart att det skulle varit som jag bestämt och beslutat att fotografiet ska se ut så här och inte att produkten är ett automatgenererat resultat av att jag bara tryckt till med ett finger som enda insats. Bilden har ändå blivit en äkta framställning av Gyllins Trädgård på något sätt, som en inre bild av oasens hemligheter…

husiemosseaug

Husie mosse på andra sidan Klågerupsvägen än Gyllins ovan är det andra rundvandringsstråket jag och vovven frekventerar ständigt. Och här har mobilens kamera tecknat en måhända mer “naturtrogen” bild av de räta linjernas tyranni. 🙂

This entry was posted in Bilder, Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s