Äntligen hundra procent Malmö!

cykla till Lund på den  fantastiskt vackra gamla landsvägen till Trelleborg

Min fina cykelväg till Lund från östra Malmö där jag bor har jag bloggat om tidigare. För det är den värd denna gamla bronsåldersväg från söder till kultplatsen i Stora Uppåkra, en väg som sedan blev landsvägen mellan Trelleborg och Lund. Här har jag nu cyklat och njutit ett par gånger i veckan från april till november de senaste åren när jag skulle till mitt jobb i Lund. Nu är det slut med det för nu har jag börjat arbeta i Malmö istället. Fördel: Jag slipper cykla inne i Lund… och den här vägen kan jag ha som utflyktsväg istället. Och nu ska det bli spännande att framme i Stora Uppåkra svänga av mot höger istället för vänster till Lund. Ibland behövs det inte mycket, eller hur?

"Ser ut som en större rödögonflicklsända"

Säg hej till min kortvariga rumskamrat i mitt tjänsterum på nya jobbet: troligen en Större rödögonflickslända, sa specialisten i branschen. Den förstnämnda stod inte ut särskilt länge med att jag flyttat in utan gjorde desperata utbrytningsförsök tills jag kom på hur man öppnade fönstren och kunde släppa ut henom. När jag gjorde det insåg jag vidden av mitt jobbyte: Genom det öppna fönstret kom Malmö emot mig med sina egna ljud och dofter, min stad inte bara låter annorlunda än Lund, den luktar som sig själv också. Jag är bara provanställd, men jag tänker kedja fast mig!

"Ser ut som en större rödögonflicklsända"

Vad jag har förstått är det här en hona också. Det finns en trevlig intressegrupp på Facebook för oss som gillar att skåda fåglar i Malmö (var annars) och gruppledaren är även insatt i sländornas värld. Sök på Fåglarnas Malmö!

This entry was posted in Arbete & Fritid. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s