Skyltsöndag!

Vissa skyltar har en mer omedelbar effekt på psyket, eller hur? Som den här öster om Hyby vid en möjlig ingång till den åt söder sträckandes Hyby hage där mången rar pippi sägs kvittra och dito blommor lär blomstra. Men det får de göra utan min vetskap i ärendet.

Jag tog istället och gick norrut på den gamla banvallen för järnvägen Lund-Trelleborg vilken stryker förbi hagen. Efter den utmärkta fågelexkursionen häromveckan, se tidigare inlägg, visste jag nu att det var en drös svarthättor som stod för musikunderhållningen under vandringen.

Raskt vidare till nästa skylt. Halvvägs när jag cykelpendlar på den gamla landsvägen mellan Kvarnby och jobbet i Lund ligger Tottarp. Och sedan i våras står en skylt utanför byns yttersta hus och gör reklam för isländskt godis. Är det Sveriges enda reklamskylt med det innehållet? I varje fall så gick jag idag för första gången in och köpte med mig en kasse av den typiska specialiteten för öriket i fråga: lakrits med choklad. Eller om det nu är choklad med lakrits. Smask!

 

This entry was posted in Söndagspromenad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s