Husiedialogen kvittrar om både det ena och det andra

Så har man gått och blivit en programpunkt! 🙂 Hela programmet ser väldigt bra ut och det ska bli spännande att få vara med. Annonsen ovan finns på sidan 2 i senaste numret av Husiedialogen och det evenemanget vill jag så klart tipsa om.

Längre fram i tidningen finns ett reportage om en fågelexkursion i Gyllins härom veckan vilket jag också vill tipsa om. För där berättas om hur guiden aktiverade sin smartphone-applikation Kvitter för att locka en analog näktergal att höra av sig. Kvitter tänkte jag och plockade fram min nyinköpta Ajfån jag än så länge bara hade skaffat appen Twitter till. Den är gratis, men de 20 kronor Kvitter kostar är värt varenda öre. Så kul! I mobilen har jag nu inspelningar från hundratalet fåglar som finns i det svenska luftrummet, i alfabetisk ordning med bild på pippin.

Är precis hemkommen från en promenad i Gyllins trädgård där jag kollade vad det var jag hörde på riktigt. Skruvar man upp ljudet i mobben kan man få igång en dialog… Kanske lite taskigt vad vet jag. Men nu vet jag i alla fall vad ljudet till Kalle Anka när han är som mest kolerisk kommer ifrån: Nötskrikan!

This entry was posted in Kultur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s