Det obönhörliga ljuset

Nu har vi ljus här i vårt hus, våren är kommen hopp tra la la la. Och solstrålarna aktiverar energicentrum i hjärnan och frejdigt tvättar jag fönster. Vilket jag nästan ångrar. För nu finns det ingen hejd alls på det skarpa vårljuset som tar sig ända in i hemmets alla vrår. Och jag som trodde jag hade en ren bostad måste ta fram dammsugaren och tvättrasan därefter. Men sen får det vara nog, basta! Ut på promenad och njuta, det är det man ska göra!

klågerupsvägen fångad i en säck

Hunden och jag brukar vända vid Södra Sallerup och gå hem till Kvarnby igen. Men idag bara fortsatte vi ner till Kölnans Fritidsby. På vägen passerade vi det snöpliga slutet för Klågerupsvägen: som fångad i en säck.

En underbar promenad, och jag är så tacksam för min fyrbente vän varutan jag aldrig hade idits intressera mig för dessa ständiga vandringar som ger mig så mycket av närvaro, frisk luft, motion, kommunikation och naturupplevelser. Tippen fyllde 14 häromveckan och verkar peppar peppar fortfarande bara pigg på att traska ut hur långt och länge som helst. Det verkar bara vara jag som till slut vill hem och göra kaffe och lyssna på radions roligaste program: På minuten!

Ha en fin helg!

This entry was posted in Lördagspromenad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s