Kräftgång ute och inne

Idag låg det oväntat ett vitt täcke över marken igen och det fortsatte snöa blött. Letandet efter fler vårtecken får ställas på vänt liksom drömmen om att det snart ska bli riktigt varmt ute. Inomhus har amaryllisen vaknat till liv efter att ha varit en lök i dvala sen julen 2010 och slog ut i blom igen häromdagen.

Kräftgång kallas det när tillvaron till synes börjar gå baklänges. Och det stämmer in på mer. När jag var liten trodde jag människan var klokare idag mot igår och att utvecklingen gick framåt. Att vi lämnade irrläror och förtryck för att rättvist och hållbart ta vara på varandra, djur och planet, till exempel. Det räcker att slå på radion och höra på nyheterna för att förstå att så är långt ifrån fallet.

This entry was posted in Religion och politik. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s