Startskottet har gått!

Så här såg det ut för en vecka sedan så om några snödroppar kommit upp gick inte att se. Frillingahögen i fonden, en bronsåldershög som likt en försäljare inte ger sig utan ligger där och pockar på uppmärksamhet år efter år, övertygad om att den är gjord av det rätta virket och har något värdefullt att erbjuda, ja, jag vet att den jäveln kommer att överleva mig dessutom!

Men idag demonstrerade snödropparna, på den traditionella första-blomningsplatsen-i-Kvarnby, med all önskvärd tydlighet att livet gjort nystart. Statistisk sett ännu ett mellanår. Annars en regnig lördag i en alltmer absurd tillvaro: Människan håller på att ta kål på planeten genom den konsumtionshysteri som är nödvändig för att människans så kallade civilisation inte ska gå under. Segervisst fortsätter man dessutom slå varandra i huvudet med att det är skillnad på religion och religion, suck. Det som egentligen behövs finns någon annanstans, vilket allt levande på den här planeten utom mänskan verkar veta.

 

This entry was posted in Lördagspromenad, Religion och politik and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s