Fascister som fascister…

Idag genomför ett högerparti med diskrimineringsprofil en demonstration i Malmö. Den lilla skaran vaktas i demokratins namn av poliser i ett aldrig tidigare skådat antal. Hotet kommer från vänsteraktivister som har sin diskrimineringsprofil.

En annan typ av ringaktning för demokratin visar de hundägare som går med sina hundar lösa där det råder koppeltvång. Det kvittar om hunden är “snäll”, etc. Att ta sig tolkningsföreträde över demokratiskt fattade lagar och förordningar och på det viset sätta sin egen hund över en medmänniska, det  beteendet känner jag mig kränkt av när jag möts av det. Det är inte jag – om jag nu vågade gå i de underbara naturområden jag bor mittemellan: Gyllins trädgård och Husie mosse- som ska behöva gasta att vill ni vara snäll och koppla er hund (vilket de flesta inte vill…). Jag går inte i de här naturområdena med min hund vilket jag sörjer varje dag. Men jag orkar inte konfrontera mig med hundägarna.

I Husiebladet skriver stadsdelsdirektören att en förklaring till de stora inflyttningstalen kan vara att folk har nära till så fin natur. Tro det. Skulle vara kul att kunna använda den också utan att gå med obehaget för att lösa hundar ska dyka upp – med vad det kan innebära av konfrontation med djur och ägare. Men även om “inget händer” är det så konstigt att jag ändå känner mig kränkt av att jag bara ska acceptera att folk skiter i demokratiska spelregler? Jag hoppas att tekniska nämndens möte den 26 oktober leder till att de fattar rätt beslut i ett ärende som ska upp då: utökat koppeltvång i Malmö. Men jag betvivlar det.

De som borde veta bättre än att själva ställa sig över det koppeltvång som redan finns runt hela Husie mosse med omnejd samt som ska komma även i Gyllins, de skulle antagligen inte rösta för om de sitter i den nämnden. Massmedia borde kolla hundägarna i stadens politiska organ. Ungefär som när pressen undersökte ifall kulturministern själv betalade tv-licensen. Antagligen lika tråkigt resultat här.

This entry was posted in Lösa hundar, Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s