Veckans hemliga Husie-händelser…

Torsdag 12 maj klockan 10 släpps kvigor och tjur ut i kohagen igen i Bulltoftaparken. De har väl varit i något vinterbonat stall de månader de varit borta, kan tänka. Gatukontoret berättar i en pdf jag fått av journalistkollega om evenemanget som förmodligen blir en yster dans att glädjas åt för den som har möjlighet vara närvarande.

Men vem sprider Gatukontoret meddelandet till förutom en redaktör för en stadsdelstidning? Det står ingenting på Malmö stads hemsida vare sig under Gatukontor, Husie, Parker eller någon annan med lika stor möda funnen relevant avdelning. Jag har bett Gatukontoret twittra om roliga händelser i Malmö, men det stupade på att överblick saknades. Tradigt…

På skyltar runt om Gyllins trädgård annonseras om olika guidade rundvandringar nästa helg alltså 14-15 maj. Det blir fågelskådning, trädundervisning, arkeologisk runda jämte promenad med själva Gyllins handelsträdgård som tema.

Om det här står det heller inte en rad om på Malmö stads hemsida vare sig under Gatukontor, Husie eller Parker, etc. Utan för att veta mer måste man känna till att det finns en särskild webbsida för vad som händer i Gyllins. Och att den sidan heter Gyllins naturpark – ett namn som Gatukontoret informerade om i januari skulle skrotas därför att den gamla beteckningen Gyllins trädgård åter skulle tas i bruk.
Söker man på Gyllins på Malmö stads webbplats får man 219 träffar – en av dem leder till sidan med det felaktiga namnet för Gyllins trädgård. Går man in på den sidan går det att läsa om de kommande evenemangen. (Malmö stads egen evenemangskalender tar varken upp kosläpp eller guidningarna).

Här kan du läsa mer om tiderna för vandringarna och vem som leder dem.

Jag får spader av Malmö stads hemsida…

This entry was posted in Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s