Vitsippor och fria kor den sanna upplevelsen

Så här ser det ut i Dalby Söderskog nu: vitsipporna täcker hela skogen lätt uppblandat med gulsippor och lila orkidéer. En chockupplevelse för en som inte fattat vad vitsippor kan åstadkomma! Åk dit! Nu!

Däremot bör du undvika påskens konstutställningar för att inte riskera få en chock av att se vad folk har mage att ställa ut som konstverk. Det var inte alls kul upptäcka sakernas tillstånd på de få ställen jag var på vilka räckte. Det bästa jag såg var det som jag här fotograferade: en brukskomposition av oavsiktligt metafysisk estetisk kvalitet ute på stallbacken till en rensad lada -det är alltid sådana nu förtiden- som inhyste alster av kvalitet jag vill glömma.

Plötsligt mötte jag skylten som förbjuder mig att göra vadå? Knäppa upp? Klä av mig? Eller vadå? Alla förslag till svar emottages tacksamt!

Det bästa med den här påskledigheten har såklart varit vädret: permafrosten  byttes snabbt som ett meteorregn ut mot sommar! Därefter kommer vitsipporna i Dalby Söderskog. På tredje plats har vi nötboskapen som i kanske tusental fridfullt står och glor eller lojt helt fritt spankulerar omkring vid Silvåkra-Revingetrakten. Måste upplevas. Kor i frihet vilka utan inhägnad delar rummet med oss tvåbenta skapar existensiell lycka. Glad Påsk!

This entry was posted in Kultur. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vitsippor och fria kor den sanna upplevelsen

  1. Jah Hollis says:

    Skylten förbjuder dig att klistra upp affischer och liknande på väggen.
    Typiskt för förbudslandet Danmark. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s