Här går det undan!

Nu gäller det att hinna med för här går det undan med vårtecken: vintergäcken blommar i en lång drös längs med prästgårdstomtens häck vid Fårabäcksvägen i Södra Sallerup. Det klassiska stället liksom platsen för var snödropparna syns först och bäst i Kvarnby, se förra inlägget. Idag är det den 12 februari 2011 och solen strålar från en vindstilla klarblå himmel, härligt!

Kan säga att i fjol 2010 kunde jag för bloggens räkning plåta vintergäcken först den 6 mars medan jag 2009 kunde knäppa blomstren den 7 februari. Det är lätt att bli lite knäpp själv och statistiknörda, 🙂

Under dagens sedvanliga lördagspromenad till Södra Sallerup och hem igen kunde jag även fotografera en liten tornfalk: Den sitter på toppen av stängslets slut, lovar, förstora bilden! 🙂

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s