Nu blommar snödropparna!

De var där inte i söndags, men väl igår den 7 februari, fast då hade jag inte kameran med mig. Men ikväll när jag och hunden rundade hörnet vid Klågerupsvägens rondell så tog jag bilden på beviset för att vi går mot andra tider! Den här växtplatsen har år efter år visat sig vara den där snödropparna kommer upp först i min lokala närmiljö som det heter: i fjol fotograferade jag dem den 2 mars och 2009 redan den 30 januari. I år ett mellanår tydligen, men populationen har den här säsongen en större utbredning än vad jag har sett hittills. De är pyttesmå och taniga än så länge, men har framtiden för sig. Ljuvligt, eller hur?

This entry was posted in Bilder and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Nu blommar snödropparna!

 1. Kerstin Holmberg says:

  Vad fina de är.

  Kerstin

 2. Kerstin Holmberg says:

  “Jubel och extas! Det är vår”. Så börjar mitt gamla kassettband med vårfåglars läten.

  Inspirerad av dina vårtecken, gick jag ut i Lund och sökte. Vad fann jag? – Jo, hundratals, kanske fler av vintergäck. Vid södra grinden till Botan finns de. Ännu slutna i sina gula knoppar. Lite sol på dem och de slår ut sina gula kronor.

  Som sagt :”Jubel och extas! Det är vår”.

  Såg även ett koltrastpar som vänslades. Ochså det ett gott vårtecken. Snödropparna jag såg var fortfarande mest grupper med gröna blad och något försiktigt som kunde tolkas som blomknoppar. Inga som kommit så långt som dina.

  Kerstin

 3. Joachim says:

  Gratulerar til snödropparna. Ännu har jag inte sett några vårblommor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s