Söndagspromenad 30 januari 2011

Vår i luften idag. Krävs inte mycket minusgraderna till trots: solsken, plöjd fet mylla och småfågelpip från Gyllins trädgård bakom Frillingahögen. Tänker på hur hemskt det hade varit att bo i innerstan, f´låt. Men att flera gånger varje dag tillsammans med hunden tvingas bana sig fram på trottoarerna och inklämd mellan höga stenhus och rader av plåtbilar se sig försöka koppla av och få frisk luft medan hunden kunde syssla med sitt i lugn och ro, det vore ogörligt och promenaderna skull ge motsatt verkan, f´låt. Jag åker hemskt gärna in till stan och har roligt så klart. Men gu vad skönt att sätta sig på bussen HEM sedan…

This entry was posted in Malmö, Miljö, Söndagspromenad. Bookmark the permalink.

3 Responses to Söndagspromenad 30 januari 2011

 1. Kerstin says:

  Sådär har jag också levt mitt liv till största delen. Möjligheter att nå staden och det man behöver där. Samtidigt nära ut ur den. Och lite bättre luft med tanke på barn och sig själv än om man bor i centrum. Numera, när jag är pensionär, vistas jag mer än någonsin ute i naturen. Och visst är våren härlig! Särskilt när man känner så tydligt att dagarna blir ljusare och längre.

  Nu bor jag i en liten stad. Avstånden är inte stora. Tio minuters promenad åt ena hållet och jag har natur omkring mig. Ännu en halvtimme bort och jag har vidsträckta åkermarker. Tio minuter åt andra hållet. Och jag är i stadens centrum. Behöver inte bil eller buss för att ta mig till kultur, restauranger och andra roligheter. För mig är detta den ideala lösningen. Kan alltså gå ut ur eller in i staden allt efter behov.

  Men jag förstår ungdomar som vill bo i centrum. De har fullt upp med studier och annat och vill inte slösa tid, pengar och energi på att sitta i bussar och tåg.

  Varför ber du om förlåtelse hela tiden? Det är helt tillåtet att vilja leva sitt liv med lite frihet och natur omkring sig? Var och en väljer väl efter sina behov.

  Kerstin

 2. wendel says:

  Jag tror inte alla väljer efter sina behov, vi har så mycket fördomar om vad som är fint och liknande. En del av mina vänner inne i stan fattar definitivt inte varför jag bor “där ute”, till exempel. Andra fattar vilket inte hindrar dem från att fortsätta trivas med sitt boende “mitt i smeten” och det har de så klart rätt till att göra! Jag vill inte klanka ner, därav mitt lilla f´låt. F´låt. 🙂

 3. Hej igen, det känns så konstigt ibland att följa årsttidsväxlingarna när jag läser bloggar. Det går så fort mellan midsommar och julfirandet. Det där med att bo är inte helt enkelt. Jag vill bo mitt i “smeten”, men ändå ha det tyst och friskt, havsutsikt och susande skog, öppna jord doftande åkrar. Ja du, men det blir som det blir, få se om jag kan hitta något bra boende när jag en dag komme tillbaka till Sverige och Malmö.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s