Gyllins kopplade framtid…

Hit men inte längre, går jag med hunden in i Gyllins trädgård. Det är inte roligt att gå på helspänn inför risken att möta lösa hanhundar… Eller behöva konfronteras med deras ägare… Men snart ska vovven och jag kunna återta Gyllins trädgård och njuta av detta fantastiska grönområde som tillhör oss alla!

Gatukontorets informationsmöte i veckan på Malmö Stadshus om framtiden för Gyllins trädgård gav vid handen att det ska bli koppeltvång i Gyllins, yes! Men det behövs gott om skyltar om det i så fall och det utlovades. En rastgård för dem som har behov av att se sin hund springa lös i Gyllins trädgård ska därtill etableras i det nordostligaste hörnet av Gyllins, det blir bra. Gyllins trädgård har också gjort come-back som namn, försöket med att kalla den gamla handelsträdgården för Gyllins Naturpark har bara varit uppe och vänt.

Därutöver nämnde tjänstemännen Temavandringar och Naturskola, men de tittade sedan nyfiket på oss besökare från Kvarnby (väldigt få, synd när vi nu har chansen till direktdemokrati så kom igen ni andra!) och undrade vad vi skulle vilja ha och/eller hjälpa till med. Här kom då trots allt från oss få upp spännande idéer, tycker jag, om både utomhusjympa och att hålla informationsmöten.

Själv skulle jag vilja tillvarata de spår av den tid som var innan Gyllins blev Gyllins om man säger så. Här har bronsåldersvägar dragits fram och här har grävts upp både det ena och det andra från den tiden. Det borde komma fram på något sätt. Men nu är det så tokigt inom den kommunala förvaltningen att det arkeologiska och antikvariska sköter sitt i ett eget bolag och Gatukontoret sitt. Gyllins är ett strålande tillfälle för integration! Heja på!

This entry was posted in Lösa hundar, Malmö and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s