Skylt-söndag…

I vilken skånsk stad möts den nödige av följande skylt på tågstationens toalettdörrar?

Det är samma ort som idag söndag 9 januari 2011 hade vernissage på en ny jättefin basutställning på deras stadsmuseum. Jag mötte en man där som berättade att på hans tid hade det funnits 120 anställda vid järnvägen som här hade en stor knutpunkt. Idag är väl knappast någon anställd vid järnvägen just här. I alla fall verkar det inte finnas någon som kan hålla toaletterna öppna…

Kliver man ut från stationen strömmar passande musik ut från krogen mitt över och nere i fonden väntar Stadsmuseet. Så man klarar sig. Men sedan fanns det nästan ingenting mer öppet i centralorten i dag! Toalettskylten rules! Vet du vilken stad det är får du gärna gissa! Första rätta svaret belönas med en trisslott som jag skickar med snigelposten!

This entry was posted in Kultur, Söndagspromenad. Bookmark the permalink.

2 Responses to Skylt-söndag…

  1. Maria says:

    Kan det vara Eslöv?!

    Maria

  2. wendel says:

    Ja! Rätt svar är Eslöv där en alldeles förtjusande ny basutställning har invigts på Eslöv Stadsmuseum, väl värd ett besök! Tyvärr, signaturen Maria, så hann en annan vän före med rätt svar, hon epostade mig i förmiddags och jag hade nu tänkt uppdatera bloggen med att jag fått in rätt svar…
    Sorry, men det kommer fler tävlingar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s