Off pist i Malmö…

Den roligaste Twitterkommentaren just nu är @gustavsvensson: “Malmö 2010, du vet då när fickparkering kallades off pist”.

Den 22 december stod jag drygt en timme i Lund och väntade på en gul buss till Malmö. Dagen innan hade det varit minus 21 grader, men nu var det “bara” minus 10 så jag överlevde att det inte hade kommit en buss efter den vanliga väntetiden 7 minuter. Det kom till slut en buss, jag hade pengar till biljetten och ett hem att åka till. Tänkte mycket på det.

Igår väntade jag 40 minuter i Kvarnby på en grön buss in till stan, de brukar komma en i kvarten annars. Bussen som kom körde inte hela den vanliga sträckan utan jag fick sammanlagt byta tre gånger för att timmen senare kunna anlända dit det vanligtvis tog halva tiden och ett byte för att komma fram till.

Idag var åter två bussturer indragna när jag bestämde mig för en ny tur. Så det var till att åter stå och vänta på att det till slut skulle skramla fram en slutkörd buss och dito chaufför. Snön, halkan, modden och parkerade bilar ställer till det och gör en färd genom Malmö när väl bussen anlänt till allt annat än sig likt. Läget är verkligen off-pist!

Men jag fattar inte: Hur kan snö komma som en överraskning och lamslå tågtrafik och orsaka kaos på gatorna i stora städer i ett land som Sverige?

This entry was posted in Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s