Lördagspromenad 27 november 2010

En helt annan värld -eller åtminstone miljö- mot för några dagar sedan. Snön föll rejält mitt i veckan och nya sjok har kommit i omgångar sedan dess. Och lagt sig i bastanta täcken precis som under hela den senaste vintern. Och plötsligt går de ihop. Har det verkligen varit sommar däremellan? Låter onödigt. Sommar blir man bara besviken på, den är oftast för kort och för kall. Men vintrar av den här Riktiga sorten, det är grejer! Ljusa kvällar, tysta rymder, lättgången terräng och framför allt: Så Himla Vackert!

Inga problem att gå till Södra Sallerup som vanligt. Till skillnad från de där andra vintrarna då det bara regnade och frös, regnade och frös och man halkade från isfläck till isfläck i snålblåsten. Det slår mig att det är mer vindstilla också när det är snö på marken? Jag gillar att bilderna blev blåstickiga, ljuset är sånt nu.

Malmö har nästan 300 000 invånare. I nästa vecka öppnar tunnelbanan genom stan som ska avlasta trafiken och underlätta för de allt fler som transporterar sig genom stan. Hit och dit i olika riktningar av olika anledningar. Triangeln ska bli Sveriges tredje största tågstation. Otroligt. Att en stad kan rymma både det och friden i Kvarnby. Men så är ju mänskor också…

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s