Söndagspromenad 14 november 2010

Idag fick tjuren Ferdinand, eller vad han nu kan tänkas heta, vara med kvigorna, (se förra söndagens inlägg för motsatsen). De stod alla och skulade i snåren under snålregnet i sin hage i Bulltoftaparken. Jag gillar det dialektala gamla ordet skula. För att inte tala om det fornsvenska ordet kura i att kura skymning.

Jag gillar Bulltoftaparken också, men det har jag nog tjatat om. Här parken så långt ögat ser och benen når. Signaturen Maria skriver ny underfundig kommentar om skillnaden mellan att se och titta. Hon lånar orden från Sven Fagerberg som man kanske ska titta, f´låt, se närmare på.

Körde förresten på Sallerupsvägen idag. Såg fler snöpinnar där än vad jag sett i hela mitt liv, tror jag. Kvack? Mona Sahlin hoppar av i vår, men det är ju världsliga saker som går att förstå sig på, inget att grubbla på med andra ord.

This entry was posted in Söndagspromenad and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s