Lördagspromenad 13 november 2010

Höstens dramaturgi lyfter fram naturen i ny dager. Lugnt och fint, tänkte jag och vek som vanligt av från cykelstigen där den korsas av Fårabäcksvägen för att gå längs den sistnämnda till Södra Sallerup. Som vanligt alltså, men det är det ingenting som är längre här ute, verkar det som…

…för om  jag förra lördagen kunde rapportera om premiär för årets upplaga av snöpinnarna och konstatera att de i år är fler än någonsin i Södra Sallerup så måste jag nu skriva att antalet har fördubblats sedan dess. Originalpinnnen till vänster har till exempel under veckan som gått fått en kompis mitt över…

…och där gamla byavägen från byn mynnar ut i Klågerupsvägen står plötsligt FEM pinnar. Två står på ömse sida av ovannämnda väg precis till vänster utanför bild. Jag räknade till ett dussin snöpinnar på en sträcka genom Södra Sallerup av omkring hundra meter högst. Sedan inte en pinne vare sig före eller efter byn. Vad ska hända här? När släpps videon och kan man köpa t-shirten? Kommer det ännu fler pinnar till nästa lördags promenad? Förökar de sig genom delning av sig själva? Är det Gatukontoret som löper amok eller är vi under ockupation av utomjordingar? Vilket är värst?

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s