Efterlyses: mollskinnstyg och Kvarnby nr.8!

Åh vad det är roligt att få kommentarer till bloggen! Och jag vill särskilt nämna två sådana av dem: Signaturen Ingela som efterlyser var Kvarnby nr. 8 låg och signaturen Maria som skriver om den fina folkdräkten hon syr på – för hand så klart!

Ingela, som släktforskar, undrar  var anfäderna hon funnit i husförhörslängden bodde: Kvarnby nr. 8 vart gick den adressen? Jag gissar på Kvarnby by, Ingela! Den som har något att berätta i ärendet kan komma i direktkontakt med Ingela, se hennes kommentar i länken här ovan. Men berätta gärna för oss andra också…

Och med anledning av sömnadskollegan Marias intressanta inlägg, se länken ovan, vill jag passa på att för egen räkning efterlysa gult mollskinnstyg av den gamla kraftiga sorten. Jag behöver tyg av den kvaliteten för att kunna sy ett par mycket speciella byxor…

Detta robusta tyg som tydligen inte längre tillverkas beskrivs så här av Nationalencyklopedien:

mollskinn (eng. moleskin eg. ‘mullvadsskinn’, av mole ‘mullvad’), tung, mycket tät bomullsväv i väftsatäng, framställd av hårdsnott garn och oftast lätt ruggad på rätsidan (för att imitera skinn från mullvad).

Hör av er med fler kommentarer!

This entry was posted in Arbete & Fritid, Malmö. Bookmark the permalink.

3 Responses to Efterlyses: mollskinnstyg och Kvarnby nr.8!

 1. Maria says:

  Jag har varit i kontakt med min lärare på systugan. Hon tror sig få in mollskinn i början av 2011.

  Maria

 2. wendel says:

  Det låter intressant! Och eftersom det är en lärare i folkdräktssömnad så torde det betyda att det blir mollskinnstyg av rätt kvalitet! Hon vet också i så fall hur mycket jag behöver så hon får hemskt gärna höra av sig när och om hon har tyg att sälja till mig! Mange tack Maria för din efterforskning! Trevlig helg trots vädret!

 3. Mikael says:

  Mollskinn finns också på sätergläntan och skrädderi Mari Sjögren, kan dock inte garantera att det inte finns bättre priser:

  http://www.saterglantan.se/butiken.php

  http://www.skradderi.se/första.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s