En otäck tendens

Med anledning av förra inläggets raseri om lösa hundar kan jag inte låta bli att tillfoga att det tydligen inte är tillåtet enligt Malmös hundstadga att ha hundar lösa inom ett jätteområde från Husie mosse, över skjutbanan, backen med tallarna, ängen mot Femtorpsvägen, längs Risebergaån och över åkern fram till cykelbanan som löper från Husie Kyrkoväg och österut mot bokskogen.
Jag trodde det bara var runt själva mossen hundar skulle vara kopplade. Och tyckte det var tradigt att det bara satt en enda förstörd skylt som visade det uppe vid bilparkeringen vid mossen. För de allra flesta hundar kommer nog bakvägen från cykelbanan och längs med åkern och ån fram till mossen. Utan att hundägaren ser en enda skylt. Och nu saknas det ju än mer upplysning och skyltar ifall man inte alls får ha hunden lös mellan cykelbanan -åkern-mossen-Husie Kyrkoväg.
Jag hittade en broschyr häromsistens på Stadshuset med karta över var hundar ska vara kopplade och kunde då ta del av den här utökade informationen. Och den upplysningen var verkligen svår att få tag på, har aldrig sett den vare sig i dagstidningen, stadsdelstidningen, på Malmö stads webbplats eller någon annanstans. Vore jätteroligt om det här slog igenom så en annan vågade sig ut i de här omistliga och vackra kommunala naturområdena igen med min kopplade hanhund som blivit tillräckligt överfallen. Och jag vill kunna välja om jag vill ha en hund komma springande mot mig eller inte. Det är inte jag som ska behöva be hundägare koppla sina hundar det är de som ska fråga mig om det går bra att de släpper sitt djur löst. Men det händer aldrig…

Jag hoppas också att det blir både förbjudet med lösa hundar i Gyllins naturpark och att det kommer rikligt med skyltar och information om det. De här strövområdena måste få tillhöra alla att kunna använda! En särskild grupp får inte ta sig tolkningsföreträde över allmän mark, det beteendet går det att sätta en väldigt ful beteckning på.

Just nu finns det en som skjuter på folk i Malmö. Vederbörande verkar inte heller tycka att stan är till för alla. En otäck tendens som sprider sig i alla möjliga riktningar tydligen.

This entry was posted in Lösa hundar, Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s