Söndagspromenad 17 oktober 2010

Satte in grillen och trädgårdsmöblerna i förrådet samt öppnade säcken med solfrosfrön och utfodrade pippiarna för första gången i höst. Idag visade termometern flera minusgrader så det var lika bra att inse att fåglarna nu behöver lite extra näring och att det knappast skulle bli tillräckligt varmt igen för att sitta ute. Alla träd har chockats av den plötsligt påkomna kylan och fällt sina blad en masse från en dag till en annan.

Kvigorna i Bulltoftaparken som jag inte sett sedan början av augusti var dock plötsligt på plats igen idag i sin stora hage med den höga backen i. Jag trodde bara tjurar hade ring i nosen, men här var en piercad dame. Solen strålade och blir inte vintern värre så ska man väl klara eländet.

Och tack och lov för Bulltoftaparken, där jag vågar gå med min kopplade hanhund för där gör andra hundägare likadant. Så ej i Gyllins trädgård, tallbacken runt skjutbanan vid Husie Kyrkoväg eller runt Husie mosse. Där springer hanhundarna lösa. Ägarna ställer sig ofta frågande till varför de ska koppla dem, de har tolkningsföreträde till utrymmet tycks de flesta mena. Vi andra som är rädda för lösa hundar, trötta på att våra hundar blir överfallna eller bara känner oss kränkta av att det är vi som  måste be dem koppla sina hundar och inte de som frågar om de kan släppa sina lösa vi kan inte gå i de här naturområdena. För det är inte ens säkert att de kopplar sina hundar heller när man ber om det. Jag har varit med om alla varianter och har fått nog. Men det känns sorgligt att inte ha säkert tillträde till sådana vackra strövområden som de nämnda. I år har jag haft förmånen att kunna gå i områdena flera gånger i veckan genom att jag varit ledig dagtid vardagar, det har varit underbart. Men nu är den tiden förbi för nu är jag bara ledig när “alla andra” är det, så bye-bye Gyllins och tallbacken…
Hörde av en kvinna nyligen att hennes tik som löpte fått två lösa hanhundar efter sig under promenad i ett av ovan nämnda områden. När hon ber hanhundarnas ägare att kalla på sina hundar och koppla dem för att hennes tik löpte möttes hon av svaret att hon inte borde gå just där med sin tik…

Vad kallar man sån inställning, sån människosyn?

Gatukontorets projektgrupp för Gyllins naturpark kallar intresserade till möte i Stadshuset den 17 november. Det för att ta upp vilka aktiviteter som kunde passa i Gyllins. Jag tänkte ta upp vad jag skulle önska inte var tillåtet att göra..

This entry was posted in Lösa hundar, Söndagspromenad and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Söndagspromenad 17 oktober 2010

  1. Tant Greta says:

    Ja, tikar är “kvinnor” de också, alltså förtryckta. Vi får nog bilda “Tikarnas förening” med måttot: Rätt att rastas även under löptid.

  2. Joachim says:

    Bulltoftaparken är en avslappnande oas i Malmö. I förra veckan arrangerades Skogens dagar där (tisdag och onsdag) då ett par tusen skolelever och deras lärare vandrade runt för att studera djur och natur på olika stationer. Jag var där som en av utställarna och visade svampar, vilket rönte stort intresse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s