Utsikt från mitt fönster

När den holländske författaren Jan Wolkers skulle besöka Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg en gång fick han frågan av arrangörerna som bjöd in honom ifall han hade några särskilda önskemål angående inkvarteringen på hotellet. “Inga andra än att jag vill kunna se ett träd från mitt fönster.”
Det svaret har följt mig genom åren. Först tyckte jag han var lite konstig, men nu har väl jag blivit likadan. 🙂 Fotot visar vad jag ser genom mina fönster hemma i Kvarnby. Det är nog den utsikten som gjort att jag snart bott här i tjugo år. Bland annat! Jag  bodde tidigare alltid mitt inne i storstäder och senast var på “fina gatan” i Malmö vilken kantades av höga stenhus på ömse sida. Jag såg inte ens en flik av himlen när jag tittade ut genom fönsterna på andra våningen, än mindre någon grönska utan bara en kompakt vägg med fönster mittemot…
Så här ser det ut när jag tittar ut här och det är jag varje dag hemskt glad för! Trevlig helg!

This entry was posted in Bilder. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s