Den yttersta resan att följa på inre plan

Kommer du ihåg Wild Rose? Segelbåten som var världens minsta farkost med dito besättning att ha tagit sig på naturlig väg till Antarktis? 2006-2007 kunde intresserade följa två killars äventyrliga seglats tur och retur genom deras logg på nätet. Det gick inte att låta bli att läsa och jag var en av dem som stod på kaj i Limhamn en solig sommardag för att IRL få se dem. Väderbitna var väl bara förnamnet och båten var ännu mindre än vad som gått att föreställa sig skulle vara möjligt för den rutten…

Nu har Wild Rose gett sig iväg igen, med ny besättning! Den förre jungmannen mötte kärleken under resan och har flyttat till Argentina får jag veta. Kaptenen verkar ha mött sin dito på land, men nu har båda gått ombord och en ny seglats inletts! Den här gången är den tänkta rutten ner till Kanarieöarna och där över till den gamla svenskkolonin S:t Barthelemy i Västindien, sedan ner och runt Kap Horn, upp utefter Chiles kust och ut i Stilla havet och söderhavsöarna. Pitcairn Island lockar tydligen även den här truppen. En klassisk destination sedan myteriets dagar, men vad jag har förstått av dem som varit där är det en sorglig tillställning att gå i land där. Jaja, det är nu inte målet som är resan värd utan själva färden i sig. Och den här resan tillhör de ultimata att göra i tid och rum, latitud och longitud, inre och yttre, etc. I varje fall fascinerar världsomseglingar mig på ett sätt resor med andra färdmedel inte kan komma i närheten av, månresor inbegripna. Jag ser fram emot att än en gång få följa Wild Rose!

Här kan du följa positionsangivelserna.

Och här är resedagboken.

This entry was posted in Arbete & Fritid. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s