Valsöndag 19 september 2010

Alla vrider sig i plågor just nu i radions valvaka, 21.57 söndagkväll. Ack ja. Som slagna till marken, fallna från skyn.

Så här fint var det innan idag, i Bulltoftaparken i Malmö. Svårt just nu att tro att världen kommer att vara sig lik imorgon. I radion skriker alla kommentatorer upphetsat som om man hittat en utomjording på Konsum. Istället handlar det om att folk har röstat fel och antagligen valt in det fulaste partiet. Vems skuld är det? Folkets? Medias? De andra partiernas?

I Malmö har alla broar en nummerskylt: nummer 150 spänner några få och skrangliga trämeter över en väl dold damm i Bulltoftaparkens bortre vilda del, se bilden ovan. Bron löper över vattensamlingen där den senare smalnat av som om någon dragit åt den med ett skärp.
Det finns de som letar upp alla registrerings-id på bilar från 001 till 999. Undrar om det är mindre nördigt att ge sig ut och samla på bro-id? Hur många broar finns det i Malmö? Har Öresundsbron  nummer 1?

This entry was posted in Journalistik och massmedia, Söndagspromenad. Bookmark the permalink.

1 Response to Valsöndag 19 september 2010

  1. Ulf R says:

    Jag är på osäker “mark” – över 300 broar. Öresundsbron har inte nr 1. Ska finnas info nånstans på Malmö kommuns hemsida, men jag hittar inte in.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s